Založ si blog

Čo so službou odkaz autorovi? Podmienili sme ju registráciou!

Milí blogeri

pred časom sme sa vás opýtali, či ponechať službu odkaz autorovi v pôvodnom stave, alebo ju upraviť.

Nedá sa povedať, že by ste sa jednoznačne priklonili na niektorú stranu, súboj sa skončil v športovej terminológii nerozhodne. Napriek tomu sme sa rozhodli – že službu upravíme. Ani nie tak kvôli obsahu odkazov, ale preto, že odosielateľ správy sa mohol podpísať ako chcel a neraz sa podpísal menom inej osoby – a práve to spôsobovalo najväčšie problémy, keď sa do korešpondencie dvoch osôb „namočila“ tretia, ktorá o tom nemala ani tušenie.

Od dnes sme súkromné odkazy autorovi, ak mu nechcete písať do debaty pod článok, podmienili registráciou na blog.pravda.sk. Momentálne ju môžu využívať len blogeri, aj to len vtedy, ak sú prihlásení. V odosielateľovi sa automaticky „predpíše“ prihlasovacie meno a mail blogera. Časom službu rozšírime tak, aby odkaz blogerovi mohli písať všetci registrovaní užívatelia služieb na Pravda.sk – na blogu, v diskusii, na flogu, na Vareche, na Birdze atď. Vďaka za pochopenie…

(doplnené 29. októbra 2012)

 

A tu je článok, ktorý všetkému predchádzal

Milí blogeri

určite viete, že pri každom jednom profile autora blogu je možnosť poslať mu súkromnú správu. Pripravili sme túto službu – a majú ju mnohé iné blogové stránky – v dobrom úmysle umožniť napísať súkromný odkaz autorovi článku. Jeho odosielateľ totiž môže mať dôvod, prečo písať privátne a nie reagovať pred všetkými, verejne, v debate.

Túto službu sme nijako neobmedzovali, chceli sme, aby k nej mal prístup každý jeden čitateľ Pravda.sk. Nepredokladali sme, že dôjde k jej zneužívaniu, resp. k zneužívaniu až v takej miere, ako sa deje v súčasnosti. Vy sami sa sťažujete a posielate nám dôkazy, že mnoho takýchto odkazov je vulgárnych a osočujúcich. Najhoršie je, keď sa autor takého odkazu podpíše menom či mailom inej osoby, často menom iného diskutujúceho či blogera a vznikajú zbytočné a možno aj naschvál rozdúchavané rozpory medzi vami samotnými.

My v redakcii máme len dve možnosti. Službu ako takú zrušiť úplne (nevieme momentálne ošetriť obsah ani to, aby niekto napísal vymyslenú mailovú adresu či nick), alebo ju podmieniť registráciou. Presne takou, aká je v debatách. To by však znamenalo, že každý, kto chce poslať odkaz, musí byť na službách stránky Pravda.sk registrovaný buď v debatách, alebo na blogoch. Ani v takom prípade síce neovplyvníme obsah odkazu, ale aspoň vieme zistiť, kto je jeho autorom, upozorniť ho a v prípade nevyhnutnosti mu prístup k službám obmedziť či úplne zakázať.

V prvom rade nás zaujíma váš názor, až potom sa rozhodneme. Môže sa stať, že väčšina z vás je so službou aj v momentálnom stave spokojná aj napriek možnosti jej zneužitia a my nakoniec žiadnu zmenu neurobíme. Je to na vás. V kažom prípade – nedá sa to nastaviť jednému tak, druhému inak.

Vyjadrite sa v debate. Len do nej prosím, na podporu vlastných tvrdení, nekopírujte nechutnosti, ktoré vám niekedy ako odkaz autorovi prišli:-) Mnohé z tých odkazov v redakcii máme a sú naozaj nezverejniteľné:-)

Pravda.sk

Pozor! Opäť je tu predvolebné moratórium

27.03.2019

Milí blogeri, Od 28. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajšiemu 2. kolu prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 28. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo [...]

Nezabudnite – máme moratórium!

14.03.2019

Milí blogeri, Od 14. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajším prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 14. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

Nezabudnite: Moratórium platí aj na blogoch

02.11.2017

Milí blogeri, Od 2. novembra platí, že volebná kampaň k sobotňajším voľbám do VÚC sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 2. novembra od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

administrator

O službe Blog.pravda.sk - blog administrátora

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 209454x
Priemerná čítanosť článkov: 4871x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy