Založ si blog

Subdomény po oddelení Blog.pravda.sk a Blog.sk

Sledujem výmenu názorov na stránkach Blog.sk a nestačím sa čudovať. OK, možno je to prirodzená nervozita vyvolaná neistotou z prichádzajúcich zmien. Chcem k tomu povedať pár slov.

♦ Nemáme žiadny záujem akýmkoľvek spôsobom parazitovať na subdoménach, na ktorých roky pôsobili blogeri z Blog.sk. Ak by sa sa o to pokúsil niekto iný, parazitujúcu subdoménu na Blog.pravda.sk vymažeme. No robiť dopredu paniku, že sa zrazu vyroja blogeri-paraziti, sa mi zdá byť mierne paranoidné.

♦ Treba akceptovať, že doména Pravda.sk a jej subdomény sú cenné aktíva nášho vydavateľstva a máme plné právo nakladať s nimi podľa vlastného uváženia. Doména vždy patrí prevádzkovateľovi. Ak je pre niekoho dôležitá trvalá a nezameniteľná identita vo virtuálnom svete, mal by si zaregistrovať vlastnú doménu druhého rádu typu mojemeno.sk (mnoho ľudí to aj robí).

♦ Príklad: „Bonnie“ ako subdoména blogu môže byť atraktívna pre potenciálnych blogerov bez akýchkoľvek zlých úmyslov, ktorí ani netušia, že predtým na subdoméne Bonnie.blog.pravda.sk blogoval niekto iný. Takému blogerovi nebudeme brániť, aby subdoménu používal, ak si ju zaregistruje ako prvý. Rovnako v tom nebudeme brániť „pôvodnej“ Bonnie, stačí akceptovať naše pravidlá používania.

♦ Treba prijať ako realitu fakt, že od 1. marca sú Blog.pravda.sk a Blog.sk v podstate konkurenti. Automatické presmerovanie subdomén Blog.pravda.sk na subdomény Blog.sk preto neprichádza do úvahy. Odkazy na neexistujúce stránky budú presmerované na registráciu nového blogu, resp. na chybové hlásenie.

♦ Skončenie spolupráce medzi Pravdou a Blog.sk možno niektorí blogeri vnímajú ako nepríjemnosť, ale také veci sa bežne stávajú. So Singularity sa rozchádzame slušne a slušne sa chceme zachovať aj voči blogerom, bez ohľadu na to, či ostanú na Blog.sk alebo si založia nový blog na Pravda.sk.

♦ Dá sa to brať aj pozitívne: Namiesto jedného blogportálu sú dva, čiže je väčší výber. Konkurencia bude tlačiť na poskytovanie lepších služieb.

♦ Aby som upokojil situáciu, ponúkam ústretový krok. Kto si chce „zarezervovať“ svoju pôvodnú subdoménu, ale nechce akceptovať naše podmienky používania, nech vyplní registráciu na založenie nového blogu a namiesto požadovaných osobných údajov napíše „rezervácia subdomény z Blog.sk“. Také subdomény nebudem vymazávať a „podržím“ ich žiadateľovi do konca roka 2010. To je dostatočne dlhý čas, aby sa bloger na doméne Blog.sk udomácnil a vybudoval si novú sieť prepojení, čím pre neho subdoména na Blog.pravda.sk prestane byť dôležitá. Na „zarezervovanom“ blogu sa nebude dať publikovať – na jeho aktiváciu bude potrebné splniť podmienky používania, tzn. poslať adminovi chýbajúce registračné údaje.

Ešte pár slov o tom, prečo pri zakladaní blogu v novom systéme požadujeme osobné údaje. Podľa môjho názoru je totálna anonymita príčinou väčšiny nepríjemných javov na Blog.sk. Ak používateľ vie, že admin pozná jeho skutočnú identitu (hoci ju nemôže nikomu prezradiť), bude sa viac ovládať. Je to ochrana nielen pre prevádzkovateľa, ale aj pre ostatných blogerov – nezmyselných invektív bude výrazne menej.

Nový blog budeme regulovať prísnejšie, ako to možno bolo zvykom na Blog.sk. To je fakt, za ktorý sa nemusíme nikomu  ospravedlňovať. Jednoducho máme svoju predstavu o blogportáli a tú realizujeme. Okrem toho, Pravda je viac na očiach a nemôže si dovoliť na svojich stránkach takú voľnosť, akú si môže dovoliť nezávislý prevádzkovateľ.

Pozor! Opäť je tu predvolebné moratórium

27.03.2019

Milí blogeri, Od 28. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajšiemu 2. kolu prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 28. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo [...]

Nezabudnite – máme moratórium!

14.03.2019

Milí blogeri, Od 14. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajším prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 14. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

Nezabudnite: Moratórium platí aj na blogoch

02.11.2017

Milí blogeri, Od 2. novembra platí, že volebná kampaň k sobotňajším voľbám do VÚC sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 2. novembra od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

administrator

O službe Blog.pravda.sk - blog administrátora

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 209487x
Priemerná čítanosť článkov: 4872x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy