Založ si blog

Vylepšenia na hlavnej stránke (alebo pravdivé údaje o najčítanejších blogoch :-)

Koncom minulého týždňa a počas víkendu sme na blogu urobili niekoľko zmien.

Najdôležitejšia z nich bola optimalizácia generovania hlavnej stránky a zoznamov najčítanejších a najkomentovanejších článkov. Nasadili sme tzv. cachovanie, čo znamená, že pri vyžiadaní si stránky systém negeneruje vždy novú stránku, ale vyberie poslednú verziu z medzipamäte. A medzipamäť sa aktualizuje v istých časových intervaloch – zoznamy článkov každých 15 minút, bočný panel raz za hodinu.

Výsledkom je podstatné zrýchlenie zobrazovania. S nevyhnutným bočným efektom, že ak publikujem nový článok, nemusím ho na hlavnej stránke uvidieť hneď. V krajnom prípade sa tam zobrazí po (maximálne) 15 minútach, samozrejme treba obnoviť stránku. V detailoch blogu sa článok objaví hneď.

Ďalšie dve zmeny sa týkajú bočného panelu na hlavnej stránke. Zoznam najčítanejšie blogy doteraz fungoval tak, že sa v ňom kumulovala čítanosť od založenia blogu. Tým pádom v ňom nebolo vidno takmer žiadny pohyb, napríklad olympijský blog nášho redaktora sa v zozname zobrazoval ešte vyše mesiaca po publikovaní posledného článku. Nastavili sme to tak, že poradie najčítanejších blogov sa vytvára podľa návštevnosti dosiahnutej za posledných 14 dní. Čiže v zozname sa zvyčajne budú objavovať len tie blogy, kde v posledných 14 dňoch pribúdajú nové články.

Zoznam najnovších blogov je upravený tak, aby sa v ňom nové blogy zobrazili až po publikovaní prvého článku. Je to určite lepšie riešenie, ako zobrazovať v ňom prázdne blogy. Kto publikuje prvý článok hneď po založení blogu, má miesto v tomto zozname isté. Kto bude s prvým článkom týždeň-dva vyčkávať, zrejme sa v zozname najnovších blogov vôbec neobjaví.

A ešte jedna drobná úprava: v detailoch blogu sme zmenili nadpis zoznamu autorov daného blogu na „Autori a odkazy autorom“. Poslať odkaz autorovi sa totiž dá len cez jeho profil, čo si nemuseli všetci domyslieť.

Na ďalších vylepšeniach priebežne pracujeme. Niekedy ich musíme testovať na ostrej verzii systému, takže ak objavíte niečo nové alebo zmenené, nehľadajte za tým hneď konšpiráciu proti blogerom, ale snahu o vylepšovanie systému (v horšom prípade technickú poruchu). Nie je nič jednoduchšie ako napísať mi a opýtať sa, prípadne ma upozorniť na problém.

Pozor! Opäť je tu predvolebné moratórium

27.03.2019

Milí blogeri, Od 28. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajšiemu 2. kolu prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 28. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo [...]

Nezabudnite – máme moratórium!

14.03.2019

Milí blogeri, Od 14. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajším prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 14. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

Nezabudnite: Moratórium platí aj na blogoch

02.11.2017

Milí blogeri, Od 2. novembra platí, že volebná kampaň k sobotňajším voľbám do VÚC sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 2. novembra od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

administrator

O službe Blog.pravda.sk - blog administrátora

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 209296x
Priemerná čítanosť článkov: 4867x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy