Založ si blog

Aktuálna ponuka štúdia na vysokých školách a tipy pre aktívnych študentov

Vo štvrtok 30. 1. 2014 nájdete v denníku Pravda mimoriadnu prílohu Vzdelávanie. Na 32 stranách si v nej budete môcť prečítať o ponuke vysokých a stredných škôl na rok 2014 a o tom, ako sa prihlásiť na vysokú školu.

Ďalej bude obsahovať rady a tipy pre aktívnych študentov o tom, ako si zvýšiť kvalifikáciu a ako sa uplatniť na trhu práce.

 

Výber z obsahu:

1. Viete, koľko môžete podať prihlášok na vysokú školu a do akého termínu? Rozhodnutie si nenechávajte na poslednú chvíľu.

2. Možnosti bezplatného štúdia či financovania školného vládnou pôžičkou sprístupňujú štúdium v zahraničí širšiemu okruhu záujemcov. Vo všetkých krajinách sú navyše možnosti rôznych štipendií, a v prípade, ak študent popri štúdiu aj pracuje na čiastočný úväzok, môže získať aj takú sumu, vďaka ktorej môže byť finančne úplne sebestačný.

3. Študent štvrtého alebo piateho ročníka fakulty s ekonomickým zameraním a predovšetkým so špičkovou znalosťou minimálne jedného cudzieho jazyka. To sú dve hlavné požiadavky finančných spoločností, veľkých výrobných koncernov, ale aj IT gigantov. Kde si aktívne hľadať prácu už počas štúdia?

4. Hoci sú informačné technológie vnímané ako odbor budúcnosti, ktorého absolventi majú najväčšie šance uplatniť sa na trhu práce, slovenské školy ich nedokážu dostatočne pripraviť. Väčšina firiem preto siaha radšej po absolventoch, ktorí sa neuspokojili len so základne poskytnutím vzdelaním, ale získali navyše priemyselný certifikát. O problémoch tohto javu hovorí Marcel Rebroš, generálny riaditeľ firmy Cisco Slovensko.

 

Nezabudnite – štvrtok 30. januára v denníku Pravda!

Pozor! Opäť je tu predvolebné moratórium

27.03.2019

Milí blogeri, Od 28. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajšiemu 2. kolu prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 28. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo [...]

Nezabudnite – máme moratórium!

14.03.2019

Milí blogeri, Od 14. marca platí, že volebná kampaň k sobotňajším prezidentským voľbám sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 14. marca od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

Nezabudnite: Moratórium platí aj na blogoch

02.11.2017

Milí blogeri, Od 2. novembra platí, že volebná kampaň k sobotňajším voľbám do VÚC sa skončila. Volebnú kampaň je vo všeobecnosti zakázané viesť 48 hodín pred dňom konania volieb, teda od štvrtka 2. novembra od 00:00 a v deň volieb až do skončenia hlasovania. Počas moratória je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

administrator

O službe Blog.pravda.sk - blog administrátora

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 208969x
Priemerná čítanosť článkov: 4860x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy